חוק נתוני האשראי נכנס לתוקף בשנת 2019 ויחד איתו הגיעו לא מעט תקנות, חוקים ושינויים אותם לא רובנו מכירים. דוח חיווי אשראי ו/או בשמו השני BDI הוא הדרך של גופים בנקאים לצד גופים חוץ בנקאיים ממנים לקבל "ציון" על מבקש ההלוואה.
הציון ניתן בהתאם למגוון רחב של פרמטרים שונים הנקבעו בחוק ומבוססים על גבי הנתונים שלכם הניתנים על ידי בנק ישראל ועל ידי הגופים הבנקאיים השונים. אנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות אודות חיווי אשראי – אנחנו פה על מנת לעשות לכם מעט סדר.
מה תפקידו של חיווי אשראי?
חיווי אשראי הגיע אלינו יחד עם חוק נתוני האשראי, תפקידו של חוק זה הוא לשפר משמעותית את היכולת של המלווים לקבל אינדיקציה גדולה ורחבה יותר אודות הלווים כך שיוכלו לגשת אל כל הצעת הלוואה בצורה נכונה ובהתאמה אישית ללקוח.
ישנם לא מעט מקרים בהם חיווי אשראי נכון עזר לאותם גופים לנהל סיכונים בצורה נכונה ולא לתת כלל הלוואות מאחר והיה סיכוי גבוה לפי נתונים אלו שהלווה לא יוכל להחזיר את הכסף בעתיד.
איפה אנחנו פוגשים חיווי אשראי?
אם יצא לכם לבקש הלוואה בזמן האחרון מהבנק ו/או מגופים ממנים אחרים סביר להניח שהם ביקשו את רשותכם לקבל מידע אודותיכם המאוחסן בבנק ישראל. ברגע בו הבנקאי יזין את תעודת הזהות שלכם לד שמכם יעלה לו מיד מסך בו יהיה רשום – כן או לא. מה שלמעשה יהווה תשובה חיובית או שלילית למתן אשראי.
ברגע בו הבנקאי ו/או הגוף המממן מקבלים את אישורכם לבדיקת חיווי אשראי הם מקבלים במיידי תשובה האם מדובר בלקוח אשר כדאי לתת לו אשראי או שמא אין לתת לו אשראי כלל.
האם ניתן לבדוק מהו החיווי אשראי שלי?
אנשים רבים תוהים האם רק הבנקים והגופים הממנים השונים יכולים לקבל מידע אודות חיווי האשראי שלהם, הלכה למעשה גם אתם תוכלו לקבל אינדיקציה אודות חיווי האשראי שלכם באתר בנק ישראל בקלות ובמהירות.
דירוג אשראי, חיווי אשראי – האם מדובר בכלל באותו דבר?
אנו מאמינים שיצא לכם לשמוע את הביטוי דירוג אשראי לא מעט פעמים לצד חיווי אשראי אך האם מדובר באותו דבר? התשובה היא לא.
דירוג האשראי עובד אמנם בצורה דומה ומתבסס גם הוא על הנתונים הניתנים לנו מבנק ישראל רק שבניגוד לחיווי אשראי בדירוג אשראי התשובה לא תהיה שלילית או חיובית אלא ינתן ציון אשר מטרתו לתת לגוף המממן לקבל תמונה "רחבה" יותר על ההתנהלות הפיננסית שלכם לצד מוסר התשלומים שלכם. ציון BDI לרוב ינוע בין 300-850.
איך להימנע מחיווי אשראי שלילי?
פעולות מנע הם אחד הדברים החשובים ביותר על מנת להתנהל בצורה פיננסית וכלכלית נכונה לצד הימנעות מחיווי אשראי שלילי. אנשים בעלי חיווי אשראי שלילי מקטינים משמעותית את היכולת שלהם לקבל הלוואה מגופים שונים ואף מעלים בצורה משמעותית את הריבית אותה הם ישלמו על ההלוואה בהנחה ויקבלו מאחר והסיכון הינו גבוה.
אנו מציעים לכם תמיד להישאר עם יד על הדופק, בדקו שלא חוזרים לכם תשלומים ויש לכם תמיד כסף בעו"ש ובמסגרות השונות. תשלומים שחוזרים עלולים לפגוע בצורה משמעותית בדירוג האשראי שלכם. כמו כן אנו ממליצים לכם באותה נשימה להתייעץ עם בעל מקצוע המתמחה בעולם הפיננסים אשר יעזור לכם לנהל את עצמכם בצורה נכונה, בריאה וחכמה.
חיווי אשראי שלילי – אנג'לה וקסלר
חיווי אשראי שלילי אמנם יכול להיות לא נעים אך הוא לא סוף העולם, אנג'לה וקסלר אחת מן היועצות המובילות בתחום הפיננסים. במרוצת ה – 15 שנים האחרונות ליוותה אנג'לה מאות אנשים הסובלים מחיווי אשראי שלילי ויחד איתם מצאה פתרונות יצירתיים ואיכותיים לשם קבלת הלוואה יחד עם לימוד של התנהלות פיננסית נכונה על מנת שלא יגיעו למצב זה שוב.